ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΕΑ

Εκδήλωση: “Η κλιματική αλλαγή σε έναν κόσμο σε κρίση”

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρόν στο “café-NEO”, ένα νέο κύκλο ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων της διεθνούς σύμπραξης Navarino Environmental Observatory (NEO), με σκοπό την έρευνα και την εκπαίδευση γύρω από την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην Αν. Μεσόγειο.

 Για πρώτη φορά το “café-NEO” διοργανώνεται στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο CAFÉ IANOS με κύριο ομιλητή το Δρ. Ευάγγελο Γερασόπουλο, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 Το θέμα της συζήτησης είναι «Η κλιματική αλλαγή σε έναν κόσμο σε κρίση».

 Με τρόπο απλά δοσμένο, μέσα από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο να κατανοήσουμε τι σημαίνει για όλους μας η κλιματική αλλαγή και οι  πρωτοφανείς επιπτώσεις της, στον πλανήτη μας αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, τι αναμένεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια όσον αφορά στους καύσωνες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε έξυπνες κοινωνίες και πόλεις, ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή;» και «Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε νέα μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης;», μαζί με χρήσιμες συμβουλές για όσα μπορούμε να εφαρμόσουμε εύκολα στην καθημερινότητά μας.

 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. , CAFÉ IANOS

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας:  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος