Το MED-GOLD θα αναπτύξει πιλοτικές υπηρεσίες αιχμής στον τομέα του κλίματος που θα επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς άξονες του μεσογειακού συστήματος διατροφής: σταφύλι, ελαιόλαδο και σκληρό σιτάρι.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος του MED-GOLD είναι να καταστήσει την ευρωπαϊκή γεωργία και τα συστήματα τροφίμων πιο ανθεκτικά, βιώσιμα και αποτελεσματικά ενόψει της κλιματικής αλλαγής, χρησιμοποιώντας κλιματικές υπηρεσίες για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι και τα κόστη που συνδέονται με το κλίμα αλλά και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες για προστιθέμενη αξία.
Ιστοσελίδα προγράμματος: https://www.med-gold.eu/el/home-page-gr/
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Χ. Γιαννακόπουλος, Τύπος: ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ