ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΕΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ EAA και e-CODOMH

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας e-CODOMH για Αειφόρες Κατασκευές, Κτίρια, Υποδομές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων της συστάδας επιχειρήσεων e-CoDOMH. Η Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας του ΙΕΠΒΑ-ΕΑΑ συνέδραμε στις αρχικές οργανωτικές προσπάθειες και συμμετέχει ως Συνεργαζόμενο Μέλος στην Συστάδα e-CoDOMH για την επίτευξη ολοκληρωμένων λύσεων και στην ανάπτυξη, αξιοποίηση, διευκόλυνση στην εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών στον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι στρατηγικοί άξονες δράσης περιλαμβάνουν Βιώσιμη Ανάπτυξη & Καινοτομία, Εξωστρέφεια & Δικτύωση, Κανονιστικό Πλαίσιο, Βιομηχανική Έρευνα & Καινοτομία, Εκπαίδευση & Κατάρτιση.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας e-CODOMH δημιουργήθηκε το 2021 από δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου των κατασκευών, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας με τη συντονισμένη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της καινοτομίας, της γνώσης και των συνεργειών. Με τον Συνεργατικό Σχηματισμό συνεργάζονται ερευνητικοί οργανισμοί και σύνδεσμοι βιομηχανιών της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Συστάδα e-CODOMH https://e-codomh.gr